button-muziek

button-link

Interessante weblinks

Op deze pagina vindt u voor leden interessante verwijzingen naar websites, vaak door leden aangereikt.

Wilt u reageren of iets toevoegen? Wanneer u bent ingelogd kan dit via het het Gastenboek: zie de knop aan de linkerzijde. Of stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Nederlands-Vlaamse Provincie SCJ: www.scj.nl 

vignet SCJ

 

Vereniging Oud-Leerlingen Huize St. Joseph te Heer, www.volh.nl


Pater Sjef Tegels

Deze website is een eerbetoon aan Pater Sjef Tegels, die in 1961 in het toenmalige Congo is vermoord. Zijn familie houdt zo zijn gedachtenis levend.

John Althuizen

Hier wordt het verhaal weergeven van onze oud-leerling J.P. Althuizen, wonende in de Verenigde Staten. Hij heeft indertijd meegevochten met het 7th Armored Division. In een TV-utzending van de BLOS  (Boxmeerse Omroep) ziet u een interview met hem.

Willem ten Vaarwerk

Harry ten Vaarwerk uit Haaksbergen stuurde ons het volgende bericht:

Ik ben n.a.v. het nagelaten materiaal van mijn oom Willem ten Vaarwerk (1900-1986)bezig zijn levensloop na te trekken. Dat lukt mij aardig goed dank zij de vele foto's uit zijn seminarietijd in Bergen op Zoom, zijn wijding in 1928, zijn werkzaamheden als leraar in Helmond en Lanaken, als kapelaan in Maastricht (Koepelkerk), als rector in Rotterdam (in WO II) en Amsterdam, als rector in Koningsbosch. Toen vertrok hij naar Brazilie (Recife) en deed hij zijn werk in Varzea, in Camaragibe e.o.

Enerzijds wil ik u graag dit materiaal verschaffen, anderzijds wil graag meer duidelijkheid over de foto's en heel graag aanvullingen, o.a. van de personen op de foto's. . Ik heb de foto’s geordend overeenkomstig de betreffende periode, waarin mijn oom werkzaam is geweest. Die periodes heb ik kunnen vastleggen aan de hand van de foto's, zijn brieven en andere documenten. Ik denk dat de volgorde van die periodes goed is, de exacte data op een jaar nauwkeurig heb ik niet kunnen achterhalen. Al die periodes heb ik staan op www.willemnaarbrasil.waarbenjij.nu

De foto's heb ik toegevoegd bij de betreffende periode, evenals de specifieke vragen bij de foto's en mijn verzoek om verdere informatie. Ik hoop dat u mijn vragen gericht kunt doorsturen naar de juiste locaties, zowel in Nederland als in Brazilie.