Missiehuis Sittard

si-broederjuvenaatmissiehuis20leyenbroek-2-135Missiehuis "Sittard" was tussen 1956 en 1963 een van de twee broederjuvenaten. Jongens vanaf zo'n 13 jaar maar ook ouderen woonden er intern en volgden extern een opleiding. Sommigen gingen naar de Stedelijke Industrieschool om opgeleid te worden tot bankwerker, timmerman, meubelmaker, schilder, automonteur, elektricien of kleermaker. De opleidingen duurden zo'n drie à vier jaar. Daarna stroomde men door naar het noviciaat om als lekenbroeder te kunnen intreden in de Congregatie van de Priesters van het H.Hart (SCJ). De jongens werden in het Missiehuis begeleid door broeders en paters.

si-1957-09-st-oudecour-135

"Sittard" is vandaag de dag niet meer in handen van de Congregatie. Het verloor zijn functie als broederjuvenaat in 1963, toen de resterende juvenisten naar Heer vertrokken.

Geschiedenis

Lees HIER meer over de geschiedenis van het Missiehuis Sittard.

leyenbroek-260

(Aquarel van H.Thüss)

Groepsfoto's 

Ook in het Missiehuis in Sittard werden foto's gemaakt van alle leerlingen, paters en broeders. We hebben niet van alle jaren groepsfoto's. Bezit jij een ontbrekende foto neem dan contact op door HIER te klikken.

Klik in de linkerkolom op Foto-albums missiehuis Sittard.