Gastenboek


In het gastenboek kunt u berichten en oproepen met elkaar delen.

box-pgu

 

Wanneer u bent ingelogd als lid van de Vereniging Oud-Leerlingen SCJ kunt u zelf uw bericht of oproep hier plaatsen.

In alle andere gevallen, of wanneer u hierbij problemen ondervindt,  kunt u zich voor hulp wenden tot info@oudleerlingenscj.nl 

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen berichten toevoegen, logt u alstublieft in.

ton spring in t velt: Geert Klarenbeek

In het dagblad TROUW van 30 november stond een ontroerend relaas over het leven en sterven van ons lid Geert Klarenbeek. Was ex-SCJ-priester en hij overleed op 24 oktober j.l.

Hij maakte deel uit van de Retorica die in 1947 vanuit BoZ naar Asten vertrok.

Uitermate interessant !

donderdag 03 december 2015

Cor van Dijk: Bestemming Huize Sint Gerlach

Verslavingskliniek Vincere GGZ Maastricht opent de deur

Bron:  Maastricht Gezien

Vincere GGZ heeft zaterdag 25 april 2015 een verslavingskliniek in het pand "Huize St. Gerlach", Cadier en Keer geopend. De kliniek, Vincere GGZ Maastricht, is de vijfde van deze organisatie.

In de nieuwe kliniek zal Vincere GGZ zich, naast haar reguliere behandeling, ook gaan richten op de behandeling van specifieke doelgroepen als: Engelstalige patiënten en patiënten in de leeftijdscategorie van 55 jaar en ouder (55+). Voor de behandeling van deze patiëntengroepen zullen gespecialiseerde teams ingezet gaan worden.

Vincere GGZ biedt zowel ambulante (dag- en poliklinische behandeling) als klinische behandeling in de vorm van individuele behandel-trajecten. Er bevinden zich twee klinieken in Zuid-Afrika en twee behandellocaties in Nederland (Sittard en Apeldoorn). Met de uitbreiding naar Cadier en Keer komt de totale behandelcapaciteit van Vincere GGZ op 126 bedden en gemiddeld 25 ambulante behandelplekken.

 

Vincere GGZ vraagt geen eigen bijdrage van de patiënt en bevindt zich momenteel in het proces van het verkrijgen van contracten met diverse zorgverzekeraars. Vincere GGZ is een particuliere GGZ instelling zonder wachtlijst, voor de behandeling van verslaving en hiermee samenhangende psychische problematiek, met aandacht voor de naasten van de patiënt.

vrijdag 01 mei 2015

Ton Scheepers: Verbouwing Broedernoviciaat helmond

Architectenbureau Perree bv BNA te Eindhoven heeft op haar website foto's geplaatst, die een indruk geven hoe het voormalige Broedernoviciaat Maria Koninging te Helmond er uitziet na de verbouwing tot  MeettoCreate.

Voor de foto's kunt u de volgende link aanklikken:http://www.perree.nl/projecten/hogeschool-de-kempel

 

 

maandag 26 januari 2015

Cor van Dijk: Verbouwing broedernoviciaat Helmond

Van Kloostergebouw tot Meettocreate

 IMG 0002 2-150x150 1

In januari 2014 begon de renovatie en verbouwing van het voormalige broedernoviciaat Maria Koningin in Helmond. Nu laat men weten:

De metamorfose van het oude kloostergebouw is een feit. Meettocreate biedt (aankomende) leraren in de regio mogelijkheden elkaar te ontmoeten, te inspireren en samen te creëren. Schoolbestuur PlatOO, onderwijsbegeleidingsbureau Onderwijs Maak Je Samen en Hogeschool de Kempel zijn partners in Meettocreate. De feestelijke opening is op 29 januari 2015.

 

IMG 0003 2-150x150‘Meettocreate’ biedt studenten, leraren, schoolleiders en andere geïnteresseerden in de regio, mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren en samen te creëren.

Het centrum zal tevens een gevarieerde programmering bieden. Hierbij valt te denken aan open-space ontmoetingen, lezingen van toonaangevende sprekers van binnen en buiten het onderwijs, onderwijscafés en presentaties. Eenieder is uitgenodigd hier zelf een bijdrage aan te leveren, door zijn of haar ervaringen, vindingen of uitdagingen te komen delen.

Voor een fotoreportage van de verbouwing, zie: www.meettocreate.nl/blog

zondag 02 november 2014

Gosse Zoet: Ik zoek....

Mede-Leerlingen Christus Koning en andere herinneringen uit de periode 1964-1969.

maandag 15 september 2014

Cor van Dijk: Sluiting Huize Sint Gerlach

Van Frans van Berkel kwam het bericht over de sluiting van 'De Ommekeer", onderdeel van de De Hoop GGZ, gevestigd op de locatie van Huize St. Gerlach. Kijk voor dit bericht op de pagina ACTUEEL van deze website; u vindt in het bericht ook nog enkele verwijzingen naar de website van De Hoop en een interview met Frank Swinkels.

"

dinsdag 08 juli 2014

 

Powered by Phoca Guestbook

(c) 2014 Vereniging van Oud-Leerlingen SCJ             Realisatie: Silvatica Marketing